top of page

Om

Gården Fodarpsdal

Sveahestar ligger på vackra Bjärehalvön i Skåne utmed Hallandsåsens södersluttning. Benedicte Cappelen som är barn- och ungdomssjukgymnast till vardags bor på gården tillsammans med ett gäng islandshästar, hundar, katter och höns. Döttrarna Helena och Anna-Sofia stöttar upp när de kan. Hästar har alltid varit en stor del av familjens liv, avel, ridning, tävling och inte minst ridsjukgymnastiken. 

Historia

​Gården kallad, August Pers ställe byggdes 1904 och ligger vackert inbäddad mellan Hallandsåsen södersluttning och en vacker kulle i söder. Stora majestätiska Askar bildar en vacker gräns i öster i väster fält och träd.

På fastigheten finns en gammal, vacker skog med en rik fauna och flora. Den är numera skyddad av skogsstyrelsen. En porlande bäck delar bostadshuset från gårdens övriga byggnader.

Fastigheten består av ca 17 ha fördelat på åkermark och skog.​

Gårdens vackra omgivningar och miljöer bidrog till att den ingår i Region Skånes satsning på NUR-Naturunderstödd Rehabilitering på landsbygden. 

Vi som arbetar på SveaHestar

Benedicte Cappelen

Verksamhetsansvarig

Ridning och passionen till hästar har gått som en röd tråd genom livet. Utbldningen till leg. sjukgymnast kompletterades med en internationell utbildning till Ridterapeut (Hippotherapie K) i Schweiz i slutet av 80-talet. Benedicte arbetar som barn- och ungdomssjukgymnast på Läkargårdens sjukgymnastik (www.barnsjukgymnasten.com)

Vår gård deltog 2011-2013 i Region Skånes forskningsprojekt NUR naturunderstödd rehabilitering och fr.o.m. maj 2017 kommer Sveahestar igen kunna erbjuda NUR-naturunderstödd rehabilitering på gården.

Mer info om fler anställda kommer...

bottom of page